Travis Scotts Cactus Jack X Audemars Piguet Royal Oak

December 09, 2023
Travis Scotts Cactus Jack X Audemars Piguet Royal Oak

Cactus Jacks gyllene hand bryter internet igen. Efter en hypad tid med Nike Dunks, Dior-kapslar och en McDonald's Quarter Pounder-måltid, har den 32-åriga rapparen Travis Scott från Houston nu gett sig in i klockvärlden med ett bländande samarbete med lyxmärket Audemars Piguet.

Audemars Piguets framgångshistorik med kändisstöd är, och har alltid varit, klocktillverkningens finaste - modigt utforska outforskade områden och personligheter och locka nya uppsättningar ögon varje gång till klockornas värld. Under 1990-talet och tidigt 2000-tal presenterade de 11 samarbetsstycken med den före detta professionella kroppsbyggaren och skådespelaren Arnold Schwarzenegger. Strax efter det kopplade de ihop sig med rapfenomenet Jay-Z över en banbrytande Royal Oak Offshore. De har till och med fått LeBron James att designa sin signatur Audemars Piguet. Under de senaste åren har de innovativt samarbetat med Marvel Studios för specialutgåvor av Black Panther och Spiderman. Modeföretaget 1017 ALYX 9SM med bas i New York har också utforskat Audemars Piguets minimalistiska alter ego och skapat en motkulturikon i sin egen rätt. Vi har sett en del klockhus samarbeta med kändisar, idrottare, DJs och rappare över begränsade upplagor - dessa äktenskap skapar spektakulära, tvärkulturella ikoner som förvandlar klocktavlor till konst- och uttrycksdukar. Men vi ser sällan klockmarknaden explodera eller skrika så högt över ett samarbete av denna ordning. Med detta samarbete markerar Audemars Piguet ett nytt kapitel för klockvärlden genom att precis välja popkulturens fenomen, Travis Scott, och hans skivbolag Cactus Jack över en chokladbrun Royal Oak.

Personligt kallad "The Chocolate AP" av Travis Efter att ha varit en lång användare av Audemars Piguet har Audemars Piguet x Travis Scott Royal Oak Perpetual Calendar Openworked "Cactus Jack" Limited Edition, personligt döpt av konstnären till "The Chocolate AP", premiär den 1 december. Redan vid första anblicken är det uppenbart att denna Audemars Piguet är remixad med massor av referenser till Scotts Cactus Jack-varumärke och bär till och med hans etikettlogotyp på tavlan. Det är nästan som om han scrollade igenom hela Audemars Piguet-komplikationskatalogen och noggrant valde ut deras mest utsökta förmågor för sin Royal Oak. I form och funktion är detta inte en massiv avvikelse från dess essens - den har ett 41 mm hölje i bronsgjuten keramik med åtta sexkantiga skruvar i vitt guld. Safirdialen visar dess exklusiva öppna Calibre 5135, vilket gör att du kan omfamna den mekaniska motorn i arbete. Det intressanta är att några rörelsekomponenter är rhodiumtonade medan andra har roséguldstoner.

Varje typografi i detta stycke ekar Travis Scotts signaturhanddragna modell - från dag, datum och månadssubtavlor till den externa veckovisningsringen som omger tavlan. Vid närmare granskning kommer du också att märka att dagens subtavels markörer ersatts av Trav's varumärkeslogotyp. Dessutom har klockan vid sex en symbolisk måne ersatts av Cactus Jacks emblematiska smiley-ansikte med sydda läppar, doppade i luminescerande material. Kontrasterande detta har alla kalendernummerindikatorer en spöklik, lysande effekt i mörkret. Inuti är Calibre 5135 självinlindande och levererar en kraftreserv på 40 timmar vid en frekvens av 2,75 Hz. Den eviga kalendern behöver inte korrigeras förrän 2100.

En begränsad upplaga på 200 exemplar När du vänder stycket ser du en fantastisk öppen baksida och undersidan av de åtta Audemars Piguet-signaturskruvarna. Den rosa-guldrotorn bär en bro med Cactus Jacks logotyp. Uppåt läser du ingraverat "UTOPIA IS A STATE OF MIND" - filosofin intimt vävd med Travis Scotts självbetitlade album från 2023, med "Begränsad upplaga av 200 exemplar" ingraverat nedanför. För att hålla sig till den chokladbruna paletten gör en splitterny texturerad läderrem debut. På dess rosa guldvikspänne är dubbla signaturer ingraverade för både Audemars Piguet och Travis Scott.

Travis Scott, förväntansfull, kommenterade lanseringen: "Klocktillverkning är för mig den ultimata kombinationen av teknik, mode, teknik och design - en harmoni av precision, hantverk och perfekt timing. Jag närmar mig detta samarbete på samma sätt som att sampla eller starta en beat, inspirerad av klassiker samtidigt som jag introducerar innovation för att driva dem in i framtiden. Jag är så otroligt taggad över resultaten, för första gången för den ikoniska Royal Oak. Att det är min bror Francois sista projekt som VD för Audemars Piguet gör det ännu mer episkt - vi skickar ut honom med en Mega-mick-släpp ... LETTTSSSSS GOOOOOO."

Sammanfattningsvis kommer Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked "Cactus Jack" Limited Edition att vara begränsad till 200 enheter, var och en till en saftig kostnad av 201 000 dollar. Som en förlängning av detta samarbete debuterade Audemars Piguet och Cactus

Published